Suomalaiset kuorivat ihoaan aivan  liikaa. Kuorinta-aine on pieniä hiovia hiukkasia sisältävä voide tai tahna joka hioo päällimmäistä ihokerrosta . On myös olemassa kemiallisia kuorinta-aineita joista joillakin on voimakkaampi vaikutus kuin mekaanisesti hiovilla voiteilla. Monilla sarjoilla on päivittäin käytettävä kuoriva puhdistusaine, ja sen lisäksi tehdään vielä kerran viikossa ns. kunnon kuorinta.

Huh heijaa. Minulta kysytään usein kuinka usein tulee kasvojen ihoaan kuoria.  Vastaukseni riippuu ihosi kunnosta ja rakenteesta, mutta suosittelen todella harvoin kuorintaa tehtävän useammin kuin kerran kuukaudessa.

Miksi niin harvoin?

 

  1. Ihon uloin kerros EI ole kuollut, sillä on tehtävä suojata ihoa sekä muodostaa kahta tarvitsemaamme ceramidia.
  2. Kuorinta heikentää ihon vastustuskykyä poistamalla tärkeitä ceramideja solujen väleistä. Ihosta haihtuu tämän seurauksena liikaa kosteutta ja sen kyky puolustautua heikkenee.
  3. Useimmiten ei ole tarvetta kuoria ihoa useammin. Jos ihosi hilseilee ja on harmaa, lääke ei ole kuorinta vaan ihonhoito-ohjelmasi ja elintapojesi muutos.

Kauneudenhoitoalalle on viime vuosien aikana ilmestynyt mitä ihmeellisempiä kuorintakäsittelyjä. On timanttikuorintaa, vesikuorintaa, kemiallisia AHA happokuorintoja, yrttikuorintoja jne..  Kuinka monen kuorintakäsittelyn jälkeen palautetaan ihoon siitä poistetut ceramidit?

Jos epäilet että kuorit ihoasi liikaa, niin ota yhteyttä minuun, tai lähimpään Skinolog koulutuksen saaneeseen kosmetologiin.