Se hiipii niin hiljaa, ja salakavalasti, huono kunto, laiskuus, väsymys nimittäin. Pikkuhiljaa ajaudutaan totuttuun jatkuvaan väsymykseen ja flegmaattisuuteen. Niin kävi myös minulle… kunnes

Täti osti polkupyöränpyorailija ja kävi terveysanalyysissä 

Kun työmatkaa on vain reilut 5km / sivu, niin ei juuri enää ollut tekosyitä jäljellä lykätä hyötyliikunnan aloittamista, työmatkapyöräilyn merkeissä. Kohta on kuukausi poljettu ja kintuissa voima kasvanut sekä hapenottokyky lisääntynyt niin paljon, etten enää kuulosta vanhalta höyryveturilta Neitsytpolun korkeimmalla kohdalla. Löysin myös hauskan kännykkä applikaation Runtasticin jossa pystyy omaa kuntoiluaan seuraamaan, mm, keskivauhtia, ajettua matkaa sekä kalorien kulutusta. Motivoivaa !

Sitten se terveysanalyysi. Mielenkiintoni tätä analyysia kohtaan heräsi kun eräs vakio-asiakkaani kertoi käyneen terveysanalyysissä. Noudatettuaan saamiaan ohjeitaan hän kertoi voineensa paljon paremmin. Tänä kesänä sain vihdoin aikaiseksi käydä itse, kyseisessä analyysissa. Tulos oli karu. Vuosien jatkuva ja nakertava stressi sekä väärä ruoka-valio oli tehnyt tehtävänsä. Siis ruoka-valio uusiksi, gluteeni, kahvi, punaviini, tietyt hedelmät jne pois. En tahtonut uskoa analyysin tulosta, mutta uskon kohta kuukauden kestävää upeaa ja paljon kevyempää oloa. Suosittelen lämpimästi kaikille asiakkailleni terveysanalyysin läpikäymistä. Jos kiinnostuit niin voit varata ajan täältä. 

Haastan sinut, rakas lukija, aloittamaan mieluisan urheilulajin. Sinun ei tarvitse tulla huippu- urheilijaksi, mutta se että liikut reippaasti 3-4 kertaa viikossa, vähintään sen 30min kerrallaan. Itsevarmuus ja sisäinen voima alkaa virrata aivan uudella tavalla, kun fyysinen kehosi vahvistuu. Se on upea tunne.