Pitkästä aikaa meillä on jälleen ollut kunnon talvi myös Turun alueella. Aurinkoiset pakkaskelit ovat houkutelleet liikkumaan ulkona. Nyt taitaa kuitenkin kovimmat pakkaset olla takanapäin ja on pikku hiljaa aika valmistautua kevääseen.

Pakkaset ja huoneilman kuivuus tuntuu kuivattaneen ihojamme harvinaisen tehokkaasti. Kasvohoitoon tulevilla asiakkaillani on poikkeuksetta normaalia kuivempi iho ja olen päässyt sekoittelemaan mitä tehokkaimpia naamioita, jotta saadaan iho jälleen joustavaksi ja kuulaaksi.

Kuiva iho, on sekä ulkonäöllinen ongelma, mutta ennen kaikkea terveydellinen. Voidaan karkeasti kuvitella että iho on kuin tiiliseinä. Tiilet ovat soluja jpexels-photo-168818.jpega laastin virkaa ihossa toimii keramidi. Keramidin tehtävä on estää kosteuden haihtumista ja estää vieraita, ihoon kuulumattomia aineita tunkeutumasta siihen. Ja tämä siis todellakin karkeasti kuvattuna. Kuiva iho muistuttaa haperoa ja vanhaa tiiliseinää jossa laasti halkeilee ja rapisee.

Eli kuiva iho ei pysty hyvin hoitamaan niitä tehtäviä mitkä sillä on, mm suojata muu elimistö aineilta ja pöpöiltä joita ei siihen kuulu. Kuivan ihon toiminta on myös epätasapainossa, eikä se pysty tehokkaasti muodostamaan sitä suojaavaa happovaippaa ( mm. hiki+tali+ihon pinnalla oleva suojaava bakteerikanta ).

Miten sitten kuivaa ihoa pitää hoitaa?

1) Juo riittävästi vettä. Eli vähintään 2,5 litraa vettä joka päivä. Tämä on ensimmäinen ja tärkein asia kuivan ihon hoidossa

2) Käytä kuivalle iholle tarkoitettuja, mielellään ekologisia, tuotteita, tai ainakin tuotteita joissa ei missään nimessä ole petrokemian sivutuotteita sisältäviä öljyjä tai vahoja (vaseliini, mineraaliöljy, paraffiini ). Suosittelen myös tuotteita jotka sisältävät keramideja sekä prebiootteja tukemaan ihon luonnollista siihen kuuluvaa bakteerikantaa, eli probiootteja. Ihon kotihoidon ei tarvitse olla hankalaa tai aikaa vievää.

3) Käy kasvohoidossa 2-3 kuukauden välein, ja kun iho on kuivimmillaan niin tule hoitoon jopa kerran kuukaudessa. Minulla on mahdollisuus rakentaa sinulle räätälöity hoito, jotta ihosi saadaan jälleen tasapainoon.

pexels-photo-289225.jpeg